Els veïns de la Barceloneta asseguren que els 500.000 visitants que s’hi esperen, sumats als quatre milions que ja hi ha arran del turisme, complicaran encara més la mobilitat a la zona. A més, en cas que s’hi accedeixi a través d’autocars, temen que s’acabi col·lapsant el passeig de Joan de Borbó. Segons els mateixos veïns, el Port no ha explicat al museu els problemes de mobilitat que ja ara es produeixen als voltants.

Els responsables del projecte van presentat els detalls de la construcció en una reunió amb els veïns dimarts al vespre, en què els van explicar que preveuen obrir les portes a finals de l’any 2018, si no hi ha cap contratemps. Els veïns demanen que es tingui en compte el teixit social del barri, així com els proveïdors, els artistes o les escoles.

Segons els promotors, l’edifici de l’Hermitage tindrà forma de T i disposarà d’una primera planta diàfana on la gent, de manera gratuita, podrà passejar i veure algunes de les peces. També hi existirà un espai expositiu de pagament i un restaurant a la planta alta de l’edifici, que farà 23 metres d’alçària en total.