Ses majestats la reina Belluga i el rei Tòtil Tocatdelala han arribat finalment a Barcelona per instaurar oficialment l’inici dels sis dies de Carnaval. L’Arribo ha començat entre balls, salts i cançons i el seguici dels monarques de la gresca i la disbauxa ha pujat Rambla amunt, acompanyat dels capgrossos de la Rambla, els grotescos emperadors de les corts europees dels Comediants, els Gegants Vells de la Casa de la Caritat i els músics Ganxets. Els homes de confiança del rei Carnestoltes són els Set Ambaixadors, que representen el excessos de la festa. El primer a fer acte de presència al Teatre Principal ha estat l’Enveja, sempre vestida de color blau, i l’han seguit per aquest ordre la Peresa, la Supèrbia, l’Avarícia, la Gola, que ha estat trobada al  mercat de la Boqueria, la Lúxuria, que ha estat rescatada al Museu de l’Eròtica, i sa majestat Vacilón Picantón amb la reina de l’Ira que han iniciat al balcó de la Palau de la Virreina el Vals dels reis.

La República del Carnaval

Tot i la presència del rei Carnestoltes, els seus ambaixadors i cert ambient monàrquic, un cop arribats al Palau de la Virreina, s’ha proclamat la República del Carnaval i des del mateix balcó del palau ha començat la tradicional Taronjada, una batalla campal amb explosions de pètals de taronja i l’esclat de candeles de taronja, uns focs d’artifici que han cridat l’atenció dels barcelonins i els turistes aplegats a la Rambla.

Homenatge a les floristes de la Rambla

L’Arribo per la Rambla ha estat un dels més multitudinaris de la història de Barcelona. L’itinerari de la rua, amb diverses aturades a edificis emblemàtics, ha endinsat els participants en un recorregut per la història de la Rambla. Començant al Teatre Principal, passant per l’Hotel d’Orient i el Liceu i acabant al Museu de l’Eròtica i el Palau de la Vireina. La companyia Comediants, amb la col·laboració d’Amics de la Rambla, ha fet ballar els barcelonins i turistes aplegats en aquesta històrica avinguda de Barcelona. Amb una carrossa ben guarnida amb flors, la Ramblonas’ha volgut retre un homenatge a les floristes del passeig. Des de la carrossa s’han llançat roses als espectadors i pètals de flors.