Aquest 2021 no hi haurà cap acció participativa com abans de la pandèmia. El sector opta per celebrar el Dia Internacional de la Dansa, que és el 29 d’abril, en format audiovisual. L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya ha encarregat al coreògraf i ballarí Pere Faura coordinar artísticament 10 peces de videodansa que ha realitzat Ignasi Castañé.

10 treballs de videodansa

Cada peça inclou una reflexió sobre la situació de la dansa al país, a més d’una coreografia especialment filmada per a l’ocasió. Així, cada vídeo se centra en un dels temes que inclou el manifest que, com cada any, farà públic el sector.

La cronificació de la precarietat, la crisi dels circuits d’exhibició o l’absència de dansa en l’educació són algunes de les àrees temàtiques que aborden les peces audiovisuals. 15 ballarins han posat cos i moviment en aquests missatges.

Al vídeo es pot veure una de les coreografies, ‘Gran adage’, que ballen Mercedes Recacha, Carmen Muñoz, Olga Cobos i Roser Tutusaus. Acompanya reflexions sobre el fet de fer-se gran i l’ofici d’envellir ballant.