La música i la dansa dels grups amateurs tornen a omplir els carrers de la ciutat, després d’una llarga aturada per la pandèmia. En aquest cas, una trentena d’actors i ballarins de Foment Hortenc han protagonitzat una flaixmob a les portes de la Sagrada Família. Tant els visitants que feien cua al carrer per accedir al temple, que va reobrir dissabte 29 de maig, com els vianants que passejaven pel carrer de la Marina s’han trobat amb aquesta sorpresa: alguns dels participants de l’espectacle estaven camuflats, precisament, entre el públic.

L’espectacle, de 10 minuts de durada, es va estrenar a la plaça d’Eivissa per reunir els grups de teatre i dansa amateur després de mesos sense activitat pel confinament. Foment Hortenc va sol·licitar la llicència per fer un espectacle al carrer, amb menys de 1.000 persones, davant de la Sagrada Família. Les mesures restrictives actuals han permès l’activitat.

Mantenir viu l’esperit de Foment Hortenc

Els organitzadors asseguren que, a causa del confinament, l’activitat del centre es va veure greument afectada, “vàrem passar de ser un centre amb un teixit social considerable, a una entitat desvinculada dels socis que des de casa enyoraven els companys, els amics, a més de les preocupacions diàries de salut i laborals”, expliquen. De fet, el confinament va arribar quan eren a punt d’estrenar un musical amb més de 50 participants a l’escenari “a mesura que s’anava allargant el temps a casa, es va veure com els assajos no es podrien reprendre i l’activitat cultural del centre quedaria tancada”, diuen. L’espectacle d’aquest diumenge es va crear amb l’objectiu de mantenir viu l’esperit del Foment Hortenc.