Aquest dissabte, 5 de juny, diverses colles i entitats de Sant Andreu han col·laborat en la desfeta de la catifa floral de la plaça d’Orfila, una de les 17 que s’han estès en diferents punts de la ciutat.

Aquest cap de setmana s’acaben els actes de celebració del Corpus Christi 2021 després d’una agenda farcida amb més d’una cinquantena d’activitats. Les catifes florals s’han sumat a la tradició de l’ou com balla, que enguany ha tornat a la presencialitat.

A la plaça d’Orfila, a Sant Andreu, desenes de curiosos s’hi han pogut apropar al llarg del dia per contemplar-la. La catifa ha estat guarnida amb motius florals i amb tonalitats taronges com a element predominant. De fet, aquesta ha estat la primera catifa de la ciutat que s’ha desfet amb els balls que hi han fet a sobre gegants, la Colla de Xamosa i la Colla Bastonera de Sant Andreu.

La catifa de la plaça d’Orfila, abans i després dels balls

Els balls han estat acompanyats de música, de petards i de música popular tradicional. Sergio Dieguez, president dels Trabucaires, Geganters i Gralles de Sant Andreu, ha explicat a betevé com han preparat la jornada: “Ens hem repartit per torns per evitar aglomeracions de gent. Des de la preparació de la sal fins a pintar els trossets de fusta que formen part de la catifa. Cada entitat tenia una petita responsabilitat”.