Semblava que el fet d’obrir els restaurants fins a la 1 de la matinada podria ajudar a reduir les botellades a Barcelona. Però lluny d’això, aquest diumenge han augmentat les persones que han estat desallotjades de matinada en diverses aglomeracions en espais públics de la ciutat. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han desallotjat un total de 6.615 persones.

Aquest és el cinquè cap de setmana d’aglomeracions després que es posés punt final a l’estat d’alarma. Malgrat que els primers dies es van arribar a desallotjar més de 9.000 persones en una nit. En les últimes setmanes, les persones desallotjades durant el cap de setmana es movien al voltant dels 5.000. Però aquest diumenge, les xifres han tornat a superar la barrera dels 6.000.

Aquest diumenge s’han celebrat concentracions massives en els punts habituals de les últimes setmanes, com el passeig del Born o les platges.

Els participants justifiquen la seva presència perquè estan vacunats

La dada curiosa és que la majoria de participants en les botellades asseguren que no tenen por a contagiar-se en aquest tipus de concentracions. La majoria són turistes que afirmen estar vacunats o haver-se fet un test d’antígens, com si això els protegís al 100 % d’agafar el virus.