(ACN) Barcelona és la ciutat convidada de la Fira del Llibre de Buenos Aires, que s’ha inaugurat aquest dijous. Hi participa amb un total de 120 activitats, 56 autors, un estand de 200 metres quadrats, una gran llibreria i dues exposicions dins el recinte. En l’acte inaugural de l’estand, el comissionat de Cultura de Barcelona, Joan Subirats, ha assenyalat que un dels objectius de la participació a la fira és aconseguir donar a conèixer autors joves i presentar una mostra representativa “de la pluralitat, diversitat i qualitat que hi ha a Barcelona”.

Horacio Altuna, Maite Carranza, Gemma Lienas, Miki Otero, Jordi Sierra i Fabra i Carlos Zanón són alguns dels autors convidats per la capital catalana. La presència barcelonina en el saló del llibre es completa amb una zona de reunions professionals on hi ha representades 40 editorials catalanes.

Estand Barcelona Fira Llibre Buenos Aires

Protestes durant la inauguració

En la inauguració del saló es van viure uns moments de tensió quan, durant la intervenció del secretari de Cultura de l’Argentina, Pablo Avelluto, un grup de manifestants van intentar interrompre el discurs amb protestes, pancartes i càntics per temes educatius o la legalització de l’avortament. Segons el comissionat de Cultura de Barcelona, les protestes reflecteixen “la situació de polarització i conflicte que es viu a molts països. A casa nostra també passa”.