S’hauria d’haver celebrat el 2020, però no va poder ser per culpa de la crisi sanitària. S’ha inaugurat la primera edició de L’HIFF, Festival Internacional de Cinema Independent. Les sigles duen encara L’H de l’Hospitalet, que havia de ser la teòrica seu, però se celebra íntegrament a Barcelona, concretament a la sala teatre Aquarella, entre el 13 i el 18 de setembre. No és una sala específicament pensada per cinema, però és on tindran lloc gairebé toes les projeccions, a excepció de les del dijous, a la Sala la Nit.

Cinema de baix pressupost

El festival, segons explica el director, Darwin Reina, vol ser un punt de trobada de cineastes, raó per la qual se n’ha convocat una setantena per presentar-hi les respectives cintes. “És un festival de cinema de baix pressupost, que vol demostrar que amb bones idees no cal sempre un gran pressupost”, comenta Reina.

Hi dominen els migmetratges i curtmetratges, per bé que ha obert foc, a la sessió inaugural, ‘La cinta de Álex’, d’Irene Zoe Albereda. Altres films destacats són ‘Poison and the city’, de l’alemany Udo Flohr; ‘The big ugly’, de Scott Wiper; ‘The lost shoes’, de Tomaso Aramini, o ‘Blue land’, d’Ali Fachr Mousavi, entre d’altres.

Les sessions tenen un preu de cinc euros i el dia de la cloenda, dissabte, es lliuraran els premis en una festa a l’Estació de França que posarà punt final al certamen. L’HIFF està promogut per diverses persones i entitats, entre les quals hi ha les promotores Flor Andino i Rubí Rios.