Com és habitual, la plaça de la Farga està en totes les quinieles. És la campiona vigent i de fet, l'únic carrer que ha aconseguit guanyar el concurs de guarnits en tres ocasions consecutives. Aquest any, durant la festa major, la plaça ha decidit marxar de vacances a la platja. Maria Teresa Morros, portaveu de la plaça de la Farga "Aquest any, no en sho haviem treballat tant però ha quedat bé" També té opcions el carrer de Sagunt, que l'any passat va quedar en segona posició. Aquest cop, el carrer ha viatjat fins al Japó, on esperen, com a mínim, pujar al podi. CRISTINA GRASET - Portaveu comissió Carrer Sagutn "Podi, però no se sap mai" Un altre dels carrers que molts veuen com a guanyador és el d'Alcolea de Dalt. La pel·lícula de 'King Kong' ha dividit el carrer entre una jungla i la ciutat de Nova York. MARGARITA ALZINA - Presidenta Comissió Alcolea de Dalt "Nervis, tensió, volem 5 primers." El seu veí, Alcolea de Baix, és el carrer veterà. Fa 35 anys que el guarneixen i, per celebrar-ho, han organitzat el que anomenen la festa de les festes, amb totes les celebracions de l'any. ALICIA RAMI - Secretaria Comissió Alcolea de Baix "A per un podi, molts nervis" En total, 18 carrers opten a guanyar el premi de carrers guarnits. Aquest any, segons l'organització, la competició està molt igualada. JERÒNIM ALGAR - President de la Federació de carrers de la Festa Major de Sants "any molt igualat. molts possibilitats." Els carrers hauran d'esperar fins a aquest vespre a les vuit per sortir de dubtes i saber quin es proclama guanyador d'aquest any.

Les hores de feina de les últimes setmanes o mesos, finalment reflectides en els guarnits, rebran la seva recompensa aquest dilluns al parc de l’Espanya Industrial. En un acte que comptarà amb la presència de l’alcaldessa, Ada Colau, els carrers coneixeran en quina posició dels 18 han quedat situats després de la deliberació del jurat.

Tot i ser conscients de l’elevat nivell del concurs i la competència que representen molts dels carrers, les comissions de festes es mostren optimistes i esperen que el jurat sàpiga reconèixer la feina feta. Des de la plaça de la Farga, guanyadors de les tres últimes edicions, reconeixen que aquest any no volien “fer-ho tan complicat”, però han vist que ha quedat “molt maco” una vegada muntat.