Pocs dies després de confirmar-se que el Teatre Arnau acollirà un espai de creació artística obert als creadors de la ciutat, a més d’un centre d’interpretació de  la memòria del Paral·lel, una acció artística ha recuperat la façana de l’equipament com a llenç per artistes urbans. En aquesta ocasió, l’encarregat de decorar la paret de l’immoble ha estat Filippo Minelli, que ha pintat un mural conceptual que, prenent l’estètica de la propaganda política, la capgira per transformar-la en eina de protesta.

Tercera edició de l’Arnau Gallery

Aquesta és la tercera intervenció de la iniciativa coneguda com Arnau Gallery, que pretén convertir el mur que tapa la part baixa del Teatre Arnau en una galeria d’art a l’aire lliure. Es va estrenar el mes de novembre passat amb una obra de BTOY centrada en la figura de la periodista russa Anna Politkóvskaia, assassinada fa deu anys. La segona edició, al mes de desembre, va anar a càrrec de Kram i el tatuador Cisco KSL, que van il·lustrar diverses escenes urbanes de Barcelona representades a través de diversos animals.

Arnau Gallery és un projecte comissariat per Difusor, entitat organitzadora del festival d’art urbà Open Walls Conference, i Subagora, responsable de l’espai web Street Art Barcelona. Amb aquesta iniciativa volen promoure l’art urbà i sumar-se a les demandes dels veïns per reconvertir l’Arnau en un espai per al barri.

Des de la plataforma Recuperem el Teatre Arnau, es mostren satisfets amb la primera part del procés participatiu, però posen èmfasi en el fet que una part de la gestió sigui comunitària. Diuen que faran projectes transversals i que l’objectiu és dotar la zona amb més infraestructures per als veïns, ja que consideren que en fan falten.