L’Institut Català de les Dones acull “Fotoperiodistes. Mirada a les violències masclistes arreu del món”. A través de 10 fotografies es mostra el maltractament que pateixen les dones en 10 països diferents. També es fa una reflexió sobre la discriminació que, encara avui dia, viuen les dones en certes professions. I és també un reconeixement a la feina de les 10 fotoperiodistes, autores de les imatges. Les entitats, centres educatius i institucions de tot Catalunya podran exhibir en aquesta exposició, ja que està incorporada al catàleg de mostres pedagògiques itinerants de l’Institut Català de les Dones.

Violències envers les dones

“Fotoperiodistes. Mirada a les violències masclistes arreu del món” és una exposició a través de la qual  l’Institut Català de les Dones (ICD) mostra 10 casos reals, de 10 països diferents, en què les dones són víctimes de maltractaments.

Segons la presidenta de l’ICD, Laura Marínez Portell, hi estan representades “des de dones que estan en un mercat de núvies i que les venen per casar-les, fins a processos migratoris que pateixen les dones, víctimes de tràfic per explotació sexual”. Dones que han de passar “set dies tancades en un lloc i no poden fer vida normal, simplement perquè estan menstruant“.

Fotoperiodistes compromeses

La mostra també vol ser un reconeixement a la tasca i el compromís de les 10 fotoperiodistes, autores de la mostra, amb la denúncia de les violències masclistes. És una bona ocasió, segons explica la presidenta de l’entitat, per denunciar la discriminació professional que hi ha a certs sectors laborals. “Hi ha molt bones fotoperiodistes, però no són les que apareixen habitualment en mitjans, ni les que exposen, ni les que es visibilitzen més i, per tant, també era una bona oportunitat per visibilitzar la feina que fan aquestes dones”.

Mostra pedagògica itinerant

L’exposició s’ha incorporat al catàleg de mostres pedagògiques itinerants que l’Instiut Català de les Dones posa, gratuïtament, a l’abast d’altres entitats o centres educatius com a eina per denunciar les violències masclistes com a fenomen global.

L’exposició, que es pot visitar a la seu de l’ICD ―plaça de Pere Coromines, número 1, del Raval―, es presenta amb 10 panells. A més d’explicar la imatge, els panells inclouen codis QR per qui vulgui ampliar la informació sobre el treball de cada fotògrafa (Laia Abril, Sandra Balsells, Patricia Bobillo, Maria Contreras, Elena del Estal, Núria Lopez Torres, Eva Parey, Judith Prat, Lorena Ros i Anna Surinyach).