La nova exposició del CaixaForum retrocedeix fins a l’antic Egipte per explorar tres mil anys de la vida dels faraons i conèixer el poder que els monarques tenien en aquesta civilització. “Faraó. Rei d’Egipte” és la tercera mostra que l’equipament cultural coorganitza en col·laboració amb el Museu Britànic, i s’exposarà fins al 16 de setembre.

L’exposició consta de 164 peces d’un gran valor cultural procedents del Museu Britànic, entre les quals destaquen treballs d’orfebreria, estàtues monumentals i relleus de temples. La comissària en cap, Marie Vandenbeusch, ha explicat que no volien mostrar “només el glamur dels faraons”, sinó que han planificat la mostra per “dissipar les idees preconcebudes” del que significava ser monarca de l’imperi egipci.

La mostra es basa en el llenguatge audiovisual de què s’envoltaven els faraons, amb diverses seccions temàtiques que exploren, per exemple, la seva funció d‘intermediaris entre les divinitats i el poble, i les relacions diplomàtiques, conflictives i de comerç amb la resta de potències de l’època. Els faraons van governar Egipte des del 3000 aC fins a la conquesta romana, l’any 30 aC, i el seu simbolisme ha fascinat la humanitat al llarg de la història.