El Sónar de 2018 fa 25 anys amb una edició marcada a descobrir el futur de la música i del món audiovisual. Hi actuaran 150 artistes i s’han programat més de 230 activitats. Hi actuaran Gorillaz, Thom Yorke, LCD Soundsystem, Richie Hawtin i Laurent Garnier, entre d’altres músics. També destaca la presència dels catalans Rosalía i El niño de Elche que estrenaran en primícia els seus espectacles. El festival se celebrarà del 12 al 17 de juny. El concerts de dia es faran al recinte firal de Montjuïc i els de nit es podran veure al recinte de Gran Via, a l’Hospitalet de Llobregat.

Per primera vegada el festival de música electrònica estrenarà l’edició el pròxim 12 de juny al pati interior de l’Ajuntament de Barcelona. Allà, els assistents podran veure una instal·lació audiovisual que es diu “Chiasm”.

Quins són els dies de festival?

  • Sónar+D: congrés de tecnologia i industries creatives. Recinte de Montjuïc del 13 al 16 de juny
  • Sónar Dia: concerts al recinte de Montjuïc del 14 al 16 de juny
  • Sónar Nit: concerts al recinte de Gran Via els dies 15 i 16 de juny
  • Festival de clausura: concert d’Alva Noto i Ryuichi Sakamato en el Teatre Grec, 17 de juny
gorillaz sonar

De les 150 actuacions que hi hauran en destaca el nou show dels britànics Gorillaz que es caracteritzan per seu un grup virtual de rock alternatiu (15 juny Sónar Nit). I com ja va sent habitual en el festival no hi faltaran les sessions dels discjòqueis, Richie Hawwtin i Laurent Garnier. També es presentarà en primícia el nou projecte electrònic de Thom Yorke, el líder del grup Radiohead. Els qui tornaran a trepitjar el festival són el grup novaiorquès LCD Soundsystem. 

Sónar Rosalia

Gran presència d’artistes catalans

En el Sónar d’enguany s’han programat les actuacions de 22 artistes catalans. Un dels reclams serà l’estrena de l’espectacle de Rosalía, que és a punt de treure el seu darrer treball al mercat. Els fans de Niño de Elche podran veure un espectacle en viu de música flamenca al costat del bailaor Israel Galván.

Un dels plats forts del Sónar Dia també serà l’espai immersiu DESPACIO, on actuaran James Murphy i 2manydjs, tres dies de festival en sessions de sis hores. L’esdeveniment oferirà al públic noves corrents de la música electrònica i el hip hop. Els amants d’aquestes tendències tindran l’oportunitat de presenciar els ritmes musicals de Liberato, Nathy Peluso i Pedro Ladroga, entre d’altres.

El Sónar envia música a l’espai

Els promotors del festival han enviat música a l’espai, concretament a un planeta que es diu Luyten. Aquest es troba a 12,5 anys llum de distància de la Terra. L’organització ha creat per a l’ocasió peces de 38 artistes. L’objectiu d’aquesta iniciativa és intentar fer una crida a la intel·ligència extraterrestre. El documental que recull aquest experiment es diu Sónar Calling.

En el festival hi haurà un estand amb informació sobre el protocol contra l’assetjament sexual. Es donarà informació al públic per evitar accions masclistes i agressions sexuals en l’oci nocturn.

El festival té un pressupost total de 9,2 milions d’euros i d’aquests uns 730.000 euros són aportacions públiques.