El Casal de Barri Folch i Torres acull fins al 29 de juny una exposició d’homenatge a Maria Casas Mira. La mostra destaca la tasca que aquesta dibuixant i il·lustradora ha fet per al Raval. Llibres per a nens, còmics, titelles, articles en diaris i també la col·laboració en la creació del capgròs de la Monyos són només una part de l’obra que es pot veure en aquesta exposició.

Santiago Higuera, responsable del Casal de Barri Folch i Torres i una de les persones que han participat en el muntatge d’aquesta exposició, explica que “feia temps que volíem fer aquest homenatge ja que la Maria és una persona molt implicada en la vida del barri, del territori. És amiga dels veïns i veïna dels amics. A veure, la Maria la trobes al casal de barri, la trobes a la coral, la trobes a les catifes florals… Quan hi ha una activitat li preguntem: ‘Maria volem muntar una activitat, tens alguna idea?’. I ella munta una activitat”.

Una obra impressionant per la qualitat i volum

L’exposició presenta dibuixos i il·lustracions fets en diferents tècniques al llarg de 50 anys. A l’hora de recopilar el material, el volum de l’obra els va sorprendre i també la signatura que hi van trobar: “Aquí posa Maria Victòria. Li ho vam preguntar i ella va dir: ‘Quan vaig començar jo signava Maria Victòria i després m’agrada més signar com a Maria Casas perquè la gent del barri em coneix com la Maria Casas. Però en realitat soc la Maria Victòria Casas’. I això ha estat un descobriment, un dels molts descobriments, perquè l’obra és impressionant”, assegura Higuera.

La retrospectiva recull només un 10 % de tota l’obra de Maria Casas. Per això el Casal de Barri Folch i Torres no descarta fer, en els propers mesos, més exposicions sobre ella.

Aquest reconeixement se suma al que el districte li va fer fa poques setmanes ja que se li va atorgar la Medalla d’Honor 2018 en reconeixement a la tasca que ha fet per al barri.