El Festival dels Jardins de Pedralbes ja està en marxa. La inauguració s’ha fet aquest dimecres a càrrec de Josep Carreras i Ainhoa Arteta. La recaptació íntegra de la taquilla anirà a parar al projecte Pels valents, que té com a objectiu obrir un centre oncològic infantil de referència. I una bona notícia per a la iniciativa és que el duet de cantants havia venut totes les entrades disponibles. El Festival dels Jardins de Pedralbes enceta amb bon peu un programa eclèctic, en què figuren artistes com Simple Minds, Jeff Beck, Sara Baras o Georges Benson, entre molts altres.

L’Arts Simphony Orchestra, formació integrada per músics de l’OBC i la Simfònica del Liceu, ha acompanyat les veus d’Ainhoa Arteta i Josep Carreras, que s’han alternat a escena. El tenor ha interpretat  napolitanes, (‘L’ultima canzone’, ‘Serenata sincera’ i ‘Passione’) a més de ‘Les neus de les muntanyes’, de la sarsuela “Cançó d’amor i de guerra”, i ‘El sueño imposible’, del musical “El hombre de la Mancha”.

Arteta ha cantat una balada d’Isaac Albéniz; la ‘Seguidilla’ i l”Habanera’ de l’òpera “Carmen”, de Bizet; ‘Que te importa que no venga’, de la sarsuela “Los claveles”, i  ‘Canción de Paloma’, d'”El barberillo de Lavapiés”. Junts han cantat tan sols dues peces, ‘Je te veux’, d’ Erik Satie, i el popular ‘Dúo de la africana’ de Manuel F. Caballero.

Amb 37.000 entrades venudes fins ara, i l’objectiu d’igualar, com a mínim les 50.000 de l’any passat, comença a caminar el Festival de Pedralbes 2018, un certamen sense cap eix temàtic, que inclou al programa artistes tan diversos com Elvis Costello, Niña Pastori o George Benson.