El 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona està cada vegada més a prop. Només falten tres setmanes. Per això, cada vegada hi ha més actes per recordar un esdeveniment que va marcar la ciutat. Alguns voluntaris han volgut recordar aquesta data tan especial per a ells reunint-se i creant una exposició única amb més de 600 objectes relacionats amb els Jocs: pins, tasses, rellotges i també la mascota Cobi en diferents formes i mides.

Entre tots aquests objectes, destaquen una torxa olímpica i una altra de paralímpica com les que van portar els voluntaris al llarg del recorregut de la flama pel país. Però, la mostra a més es complementa amb algunes peces com les que van lluir-se a la cerimònia d’inauguració. També hi són present alguns objectes i fotografies d’uns voluntaris que es reuneixen cada any, ja que gràcies els Jocs Olímpics es van convertir, com diuen ells,  en “amics per sempre”.

L’ànima del projecte és Gerard Conde, que assegura que els dos esdeveniments que més l’han marcat a la vida són el naixement de la seva filla i l’experiència de ser voluntari als Jocs Olímpics de Barcelona 92. Malgrat que confessa que durant aquells dies va treballar moltíssim i dormia molt poc, només té grans records d’aquells dies.

Aquest diumenge l’exposició ha propiciat un retrobament especial, diversos voluntaris que han participat en la mostra l’han visitat per primera vegada. Un recorregut que ha fet viatjar a més d’un en el temps. A més, l’exposició també ha rebut la visita de l’exatleta olímpic Jordi Llopart, qui ha portat la medalla de plata que va aconseguir als Jocs Olímpics de Moscou del 1980. L’exatleta té clar que el 92 va marcar un abans i un després tant a la ciutat com a l’esport.

L’exposició que és gratuïta es podrà visitar gratuïtament fins al 25 de juliol en un local a la plaça de Sant Jaume amb el carrer Sant Honorat.