El festival Grec arriba a la 41a edició amb la intenció d’oferir “tants Grecs com espectadors”, ja que enguany s’han volgut crear diversos itineraris amb espectacles per a tothom. El festival obre portes aquest dissabte amb l’espectacle inaugural de la Dresden Frankfurt Dance Company. A més, afronta una nova edició amb la direcció renovada (des del novembre Cesc Casadesús és qui n’està al capdavant), i ho fa també amb el rècord de públic assolit l’any passat, amb més de 150.000 espectadors.

La companyia alemanya Dresden Frankfurt Dance Company és l’encarregada d’estrenar el Grec 2017 amb un espectacle coreogràfic dirigit pel seu director, Jacopo Godani, amb tres creacions abstractes, ‘Metamorphers’ —basada en la música de cambra del compositor Béla Bártok—, ‘Echoes from a restless soul’ —acompanyat de les melodies de Maurice Ravel— i ‘Moto Perpetu’ —amb ritmes electrònics de la formació 48nord.

Un festival per a tots els públics

El Grec ha programat 27 estrenes absolutes, 32 produccions internacionals i 10 espectacles familiars. La intenció de l’organització és arribar a més diversitat de públic. Per això, el festival està dividit en set àrees temàtiques, amb el Grec Itineraris, i també aposta pel talent local.

Tot i i així hi ha dues grans àrees que divideixen els espectacles del festival, el Grec Montjuïc, amb les grans apostes del certamen, i el Grec Ciutat, que té complicitat de sales d’espectacles com la sala BARTS, el Jamboree o L’Auditori. Destaquen espectacles com ‘El gran domador’, de Dimitris Papaioannu, o els concerts que donaran a conèixer els nous treballs d’artistes com Mayte Martín, Mishima o Joan Miquel Oliver.