Barcelona acull, per primera vegada i fins al 5 de juliol, el XIX Congrés Mundial de Carilló, amb més de 170 músics de diferents països que durant aquests dies fan sonar l’instrument, sovint poc conegut, a Catalunya. La gran atracció d’aquest diumenge ha estat al Parc de la Ciutadella.

El carilló és un instrument musical originari dels Països Baixos que es va crear al voltant del segle XVI. Es toca amb les mans i els peus i consisteix a fer sonar diverses campanes, cadascuna de les quals correspon a una nota. És la primera vegada que Barcelona acull el congrés.

Es tracta d’un instrument poc conegut, ja que, de fet, en tot el territori espanyol només n’hi ha sis i l’únic que es toca regularment és el de la Generalitat de Catalunya. Des del 1989, Anna Maria Reverté n’és la carillonista titular i ha aprofitat l’ocasió per donar-lo a conèixer al públic.

L’acte més esperat pels amants del carilló, però, és aquest diumenge a la tarda amb un gran concert a L’Auditori en què el compositor Albert Guinovart ha compost per primera vegada una peça per a carilló i banda. En aquest concert també es podrà descobrir el Bronzen Piano, un carilló mòbil amb 50 campanes i fet amb dues tones de bronze.