El Museu del Disseny acull, del 23 al 25 de gener, l’International Animation Summit. Organitzat per l’IDEM Creative Arts School, escola superior d’animació amb seus a Barcelona i Perpinyà, posa en contacte estudiants amb importants estudis d’animació europeus.

Se celebra al Museu del Disseny una trobada entre estudis d’animació consolidats i alumnes de l’IDEM, una escola superior d’animació amb seus a Perpinyà i Barcelona. A la cita, estudiants del centre presenten curts d’animació (al voltant d’un minut), com a prova de les seves competències. La contrapartida és la dels estudis d’animació, que projecten bobines de les seves creacions i posteriorment fan anàlisi del desenvolupament d’alguna producció en concret. Després d’una primera jornada introductòria, els estudiants mantenen, durant dos dies, reunions individualitzades amb els professionals presents. L’objectiu final és que les empreses contactin talent jove.

Estudis presents a l’IDEM

Enguany, a l’IDEM (cinquena edició, les dues primeres van tenir lloc a França) hi ha presents 25 estudis, amb molta presència de França, una potència europea. Alguns dels estudis són empreses multinacionals. És el cas de Mokros Image, fundada a París, productora de diversos pel·lícules d’Astèrix (‘Astèrix als Jocs Olímpics’, Astèrix al servei de sa majestat’); o d’Illumination Macguff, pertanyent al grup Universal Pictures, a la qual es deuen els títols de ‘Minions’ i ‘Mascotes’. D’altres estudis rellevants presents a l’IDEM són King, Cartoon Saloon, Hahn Film, Giant Animation, Lighthouse o B. Water Animation Studios.