La 41a edició de la Setmana del Llibre en Català al Moll de la Fusta ha arrencat aquest divendres a la tarda. Durant els propers 10 dies —fins al 17 de setembre—, la Setmana es convertirà en un espai de trobada entre lectors, editors, llibreters i autors. El programa inclou més de 300 activitats per a tots els públics, entre presentacions, debats literaris, concerts, tallers, recitals de poesia, signatures d’autors, taules rodones i converses.

De fet, el programa d’activitats és el que la Setmana vol potenciar, més enllà dels estands d’editors i llibreries. I és que la idea és que esdevingui un festival del llibre en català. “La idea és que no se celebri només al Moll de la Futsa sinó arreu del país, a libreries, biblioteques, escoles…” afirma Cristina Domènech, que s’estrena com a directora després de tres anys de mandat de Joan Carles Girbés. Pel que fa als estands d’editors i llibreries, enguany n’hi ha 287, xifra rècord que, per manca d’espai, ja no es pot superar.

Presentació de novetats literàries

Com cada any, la fira marca la represa literària i l’inici de curs per al sector, amb la presentació de 125 novetats editorials en diversos formats. Hi haurà converses i entrevistes a autors (Carlota GurtSílvia SolerFerran Torrent i Sergi Pàmies), es parlarà de clàssics i recuperacions, i es presentaran llibres d’autors que han estat guardonats amb algun premi literari aquest any 2023.

També hi presentaran novetats Roser Vernet, Iñaki Rubio, Maria Climent, Biel Mesquida, Juny Siva, Roser Ametlla, Oriol Molas, Llibert Ferri, Marta Sagarra, Quim Nadal, Ramon Vilaró, Salvador Vergés, Dolors Bramon, David Nel·lo, Judit Juanhuix, Iolanda Batallé, Carme Ripoll, Roger de Gràcia, Andreu Martín, Carlota Benet, Miquel Esteve, Berta Jardí, Laura Calçada, Daniel Rius i Ester Invernon, entre d’altres.

En total seran 83 activitats per al públic familiar, protagonitzades per noms com el grup Elèctrica Dharma, El Pot Petit, Pilarín Bayés, Míriam Tirado, Anna Llenas, Cinta Arasa, Joan Turu, Màrius Serra, Jaume Copons i Liliana Fortuny, Elisenda Roca i Martí Gironell. A més, es farà una trobada de geganters a propòsit del nou llibre d’El Cep i la Nansa i una exhibició castellera dels Castellers de Sants, en el marc de la presentació dels nous títols de les editorials Comanegra i Mediterrània.