La pluja de primera hora no ha fet desistir els ciutadans de sortir a la caça d’una firma i una dedicatòria del seu autor preferit durant aquest Sant Jordi. Una de les cares conegudes que ha aplegat diversos seguidors ha estat l’actriu i directora de cinema Leticia Dolera, abanderada del feminisme, que ha presentat el seu darrer treball, ‘Morder la manzana’, que amb un èxit trepidant ja arriba a la sisena edició. L’actriu ha insistit en la importància de llegir sobre feminisme perquè “a l’escola pública no s’explica res sobre el patriarcat”.

Leticia Dolera firma llibres morder la manzana

Una altra dona que s’ha llençat al món de l’escriptura és la periodista i sociòloga Esther Vivas. L’ara escriptora ha presentat ‘Mama desobedient’, una mirada feminista al món de la maternitat. L’autora denuncia en l’obra algunes “cesàries innecessàries i un sistema mèdic jeràrquic i patriarcal”.

Ester Vives firmes Sant Jordi

La veterana escriptora Almudena Grandes tampoc no s’ha perdut una nova jornada dedicada a la signatura de llibres. Aquest cop ha presentat als seus lectors la darrera novel·la, ‘Los pacientes del doctor García’, una obra d’espies. Grandes ha manifestat que li encanta la diada de Sant Jordi perquè “intercanvia anècdotes” amb els seus seguidors i li agrada escoltar els sentiments que transmeten les seves obres literàries.

Almudena Grandes signatura llibres

Qui s’ha trobat amb una llarga cua de fans ha estat l’escriptor, guionista i director de cinema i teatre Albert Espinosa, que ha presentat ‘Lo mejor de ir es volver’. Espinosa ha assegurat que la diada és un dia molt especial per a ell perquè va ser un 23 d’abril quan va perdre una cama. Sobre la novel·la ha dit que “a la vida tot canvia, però per Sant Jordi tot continua igual”.

Firma Albert Espinosa Sant Jordi

Èxit dels ídols amb més seguidors a les xarxes

Els qui han tingut molt d’èxit entre els ciutadans més joves han estat els ídols de les xarxes socials. Un cas ha estat l’instagramer Defreds, amb prop de 700.000 seguidors, que ja fa uns anys que signa per Sant Jordi. El noi publica frases relacionades amb sentiments amb qui els lectors s’identifiquen.

firma defreds Sant Jordi

Qui també ha generat una gran expectació ha estat la cantant d”Operación Triunfo’ Ana Guerra. La jove s’ha estrenat en aquesta diada amb un llibre que parla sobre el recorregut que ha fet fins arribar a l’èxit com a cantant.

Firma Ana Guerra OT Sant Jordi

Altres títols que han tingut gran acceptació han estat els relacionats amb polítics. Joaquim Forn, Manuel Valls, Josep Bou i Jaume Collboni han publicat llibres coincidint amb Sant Jordi i amb la proximitat de les eleccions municipals.