Llibres candidats Barcelona

S’acosta Sant Jordi 2019 i alguns candidats a les eleccions municipals del 26 de maig aprofiten aquesta data per promocionar el seu llibre. És el cas de cinc alcaldables que han presentat diferents publicacions els últims mesos, coincidint amb el període de precampanya.

Ada Colau, ‘La ciudad en común’

L’alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, és la protagonista del llibre ‘La ciudad en común’, publicat fa tres anys a Itàlia pel periodista Giacomo Russo Spena i l’historiador Steven Forti i que ara s’ha ampliat i actualitzat. S’hi repassa, en format de conversa, el naixement dels comuns com a confluència de moviments socials i partits d’esquerra, i algunes de les seves actuacions al capdavant del consistori com la lluita contra les desigualtats o l’especulació immobiliària. També s’hi analitza els esforços d’Ada Colau per rebaixar les tensions polítiques després del referèndum de l’1 d’octubre del 2017, en què es qualifica la posició de l’alcaldessa de “molt complicada” en un escenari en què la resta d’actors “han jugat al xoc de trens”.

llibre Ada Colau

 

Joaquim Forn, ‘Escrits de presó’

El llibre del candidat de Junts per Catalunya, ‘Escrits de presó’, es va presentar el 10 de desembre, una setmana després que l’exconseller d’Interior comencés la vaga de fam. Aleshores encara no havia anunciat que es presentaria a les eleccions municipals de Barcelona. Es tracta d’un recull de textos en què Forn explica les experiències i sensacions que ha viscut al centre penitenciari. L’exconseller no podrà signar exemplars aquest any del seu llibre perquè està en presó preventiva pel judici del procés.

Joaquim Forn, 'Escrits de presó'

Manuel Valls, ‘Barcelona, vuelvo a casa’

El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans va presentar el seu llibre, ‘Barcelona, vuelvo a casa’, el 29 d’octubre acompanyat de l’escriptor Manuel Vargas-Llosa. La publicació recull la trajectòria política de Valls i la tornada a la seva ciutat natal per aspirar a ser-ne l’alcalde. El 23 d’abril Valls estarà signant els seus exemplars a:

  • Fnac El Triangle, a la plaça de Catalunya, 4,  d’11 a 12 h
  • Casa del Llibre, a la rambla de Catalunya, 37, de 13 a 14 h
  • Carpa de SCC a la plaça de Catalunya, de 19 a 20 h

Manuel Valls, 'Barcelona, vuelvo a casa'

Jaume Collboni, ‘Imaginem Barcelona’

L’alcaldable del PSC va presentar el seu llibre escrit conjuntament amb Xavier Marcé el 13 de febrer. ‘Imaginem Barcelona’ és un recull de converses del candidat amb persones de diversos àmbits, com Núria Marín, Lluís Rabell i Santi Vila. Aquí és on Jaume Collboni signarà exemplars el 23 d’abril:

  • Casa del Llibre, al passeig de Gràcia, 62-64, d’11 a 12 h
  • Fàbrica Moritz, a ronda de Sant Antoni, 39-41, de 12 a 13 h
  • Parada del PSC a la rambla de Catalunya, 98, de 13 a 14 h
  • Fnac L’Illa, a l’avinguda Diagonal, 549, de 18 a 19 h
  • El Corte Inglés de Francesc Macià, de 19 a 20 h

Josep Bou, ‘Barcelona es España’

El candidat del PP a l’alcaldia va presentar el 16 d’abril el llibre ‘Barcelona es España’, escrit pel periodista Sergi Fidalgo. El text és una conversa llarg amb Bou en què desgrana algunes de les idees que té pensades per a la ciutat. Bou signarà llibres el 23 d’abril a:

  • Carpa de SCC a la plaça de Catalunya, de 17 a 18 h

Josep Bou, 'Barcelona es España'