El periodista Èric Lluent (Barcelona, 1986) ha abandonat uns dies Islàndia, on resideix, per presentar a Barcelona ‘Una mala època. Vida i guerra d’un barceloní nascut l’any 1898’ (Pagès Editors). Un assaig històric en què entrellaça grans fets —els que s’expliquen normalment als llibres d’història— amb històries quotidianes, partint de la vida del seu besavi, Antoni Lluent.

“El llibre sorgeix d’unes cartes que va enviar a la seva promesa des del front del Marroc, l’estiu del 1921, després del desastre d’Annual. Pensava escriure un document de 10 pagines per la família, però llavors vaig voler esbrinar qui era el personatge. Però no és una biografia, sinó un relat col·lectiu sobre una generació de nois als quals toca viure la guerra del Marroc, després la Guerra Civil i la postguerra amb la seva repressió”, explica Lluent.

De la història local a la internacional

La guerra és doncs protagonista del relat, que, en paraules de l’autor, transita per tres plans històrics, el local, el nacional-estatal i l’internacional. “De la història local m’ha intreressat, per exemple, saber quan bacallà es donava a les cartilles de racionament durant la Guerra Civil i com va anar canviant el gramatge”.

Autor també d”Islàndia 2013. Crònica d’una decepció’ i d”Islàndia 2014. El preu del miracle econòmic’, el dia de Sant Jordi Èric Lluent signarà exemplars d”Una mala època’ a la llibreria La Memòria (de 12 h a 13 h); a Pagès Editors (de 13 h a 14 h); a Ona Llibres (de 17 h a 18 h) i a Maite Libros (de 18 h a 19 h).

Què vols saber del Sant Jordi 2023?

Comparteix a: