La 65a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals ha viscut aquest dijous la jornada culminant del certamen amb l’entrega de guardons, que s’ha fet al Saló de Cent de l’Ajuntament.

El guanyador del concurs ha estat el letó Daumants Liepins, de 24 anys, que en la final celebrada al Palau de la Música va interpretar el ‘Concert número 1’ de Txaikovski. El segon lloc va ser per al rus, de 18 anys, Aleksandr Kliuchko, que va interpretar la mateixa peça, i el podi el va tancar, en tercera posició, el jove de 28 anys de Hong Kong Ka Jeng Wong.

A banda de la dotació econòmica que reben els tres finalistes —25.000 euros per al primer, 10.000 per al segon i 6.000 per al tercer—, el certamen els suposarà “un trampolí per a la seva carrera professional en el món de la música”, segons va reconèixer el director del Maria Canals, Jordi Vivancos.

El màxim responsable d’aquest concurs, un dels més prestigiosos del calendari, també va destacar que “aquesta edició ha demostrat el bon moment que viu el certamen” perquè, segons ha apuntat, “cada any hi ha més participants i de més nivell que l’any anterior”.

Enguany hi han participat 87 concursants, seleccionats d’un total de 240 candidats de 37 països diferents, que han omplert la ciutat de música durant els últims 10 dies.