El Festival de Cinema Fantàstic de Sitges es prepara per engegar la 46a edició, que se celebrarà de l’11 al 20 d’octubre. El festival s’inaugurarà amb la pel·lícula ‘Grand piano‘, que compta amb la presència d’Elijah Wood, conegut pel seu paper de  Frodo a ‘El Senyor dels Anells’.

De moment, el certamen ja ha venut 33.000 entrades. Segons aquesta dada, el festival disposarà d’un 14% menys de pressupost i també un menor nombre de pel·lícules: es passa de 187 a 150, 27 menys que el 2010. En canvi, s’han venut més entrades i, segons fonts del festival, s’han recaptat 315.000 euros de taquilla. El director del festival, Àngel Sala, ha assegurat que l’organizació està “molt contenta de la venda d’entrades” tot i que “hi ha un dia menys de festival i un festiu entre setmana menys” -en referència al 12 d’octubre, que cau en dissabte-.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha afirmat que des del departament es “referma el compromís amb el talent, la creativitat i la indústria del cinema”. Del pressupost del festival, que ascendeix a 1.595.152 €, la Generalitat hi aporta un 407.000 € , 175.000 € el consistori; 85.000 € el Ministeri de Cultura i 5.000 € de la Diputació  de Barcelona. La resta se subvenciona mitjançant la venda d’entrades i els patrocinadors.

Pel que fa a la temàtica, l’animació tindrà protagonisme en aquesta edició, en què no faltaran noms com el controvertit director japonès Takashi Miike, el xilè Alejandro Jodorowsky, el britànic i exmembre dels Monty Python Terry Gilliam, així com Eli Roth o Jorge Dorado.