Els Castellers del Poble Sec s'han proclamat aquest dissabte campions de la novena edició del Concurs de Castells Vila de Torredembarra, el Concurs7, que ha celebrat la darrera edició en el seu format tradicional abans de formar part a partir de l'any vinent del Concurs de Castells de Tarragona. Els barcelonins han aconseguit la victòria descarregant a la segona ronda el 2d7, el millor castell que s'ha pogut veure a la plaça del Castell torrenca. Abans havien assolit el 3d7 per sota i han tancat la seva actuació amb el 7d7, emportant-se el primer títol del seu historial. També des de Barcelona han arribat els segons classificats d'aquest Concurs7. Han estat els Castellers de la Sagrada Família, que han assolit aquesta segona plaça amb el 3d7 per sota com a millor castell. L'han descarregat a la segona ronda, just després de descarregar el 5d7 i han tancat la seva actuació descarregant un 7d7 del qual han tingut un intent previ. Un 7d7 que ha estat el millor castell dels tercers classificats, els amfitrions Nois de la Torre. Els de la camisa blau cel han obert plaça amb el 5d7, descarregant el quart 7d7 del seu historial a la segona ronda. Han acabat la millor actuació des de l'inici de curs amb el 4d7 amb el pilar, que els ha donat la tercera posició. Un Concurs7 que ha tornat a mostrar un gran ambient que s'ha traduït en ajudes contínues entre unes colles que han mirat més la seva actuació que la classificació final. Entre altres castells importants en l'historial de les 12 colles participants que s'han pogut veure aquest diumenge, cal destacar el primer 5d7 de la història dels Salats de Súria o el segon 4d7 amb el pilar dels Castellers de Berga, poc més d'un any després del seu bateig.

El Concurs7 de Torredembarra ha celebrat la darrera edició en el seu format tradicional abans de formar part, a partir de l’any vinent, del Concurs de Castells de Tarragona. La colla castellera del Poble-sec s’ha fet amb el primer títol del seu historial, descarregant a la segona ronda el 2d7, el millor castell que s’ha pogut veure a la plaça del Castell. Abans havien assolit el 3d7 aixecat per sota i han tancat l’actuació amb el 7d7.

També des de Barcelona han arribat els segons classificats del concurs. Els Castellers de la Sagrada Família han assolit aquesta segona plaça, amb el 3d7 aixecat per sota com a millor castell. L’han descarregat a la segona ronda, just després de descarregar el 5d7. I han tancat la seva actuació descarregant un 7d7 que havien hagut de desmuntar en un intent previ.