Després d’una selecció d’entre més de 300 propostes, 18 bandes participen en el concurs, que consta de sis semifinals amb tres grups cadascuna. Els sis guanyadors passen a la gran final, que tindrà lloc a la sala gran de l’Apolo el 23 de març. El premi inclou la gravació d’un disc i actuacions al Primavera Sound i al programa de betevé ‘Feeel’.

Organitzat des de la Sala Apolo, el Bala Perduda va començar sent un concurs força local, però després de quatre edicions s’ha donat a conèixer a la península i també ha guanyat en varietat. Algunes bandes beneficiades d’haver participat en el concurs (guanyant-lo o sent-ne finalistes) han estat Odina, The Saurs, Opatov,  Böira o Salvador Sobral.

El jurat està format per professionals de la indústria musical: artistes, periodistes i representants del Primavera Sound i l’Apolo. En aquesta edició s’han rebut més de 300 propostes d’aspirants, entre les quals se n’han seleccionat 18 finalistes. A les semifinals, els vots del jurat suposen el 50 % del veredicte i els del públic (que vota després dels tres concerts), l’altre 50 %.