La primera edició del Pedrera 3.8 ja està en marxa. La banda dels Himalaia ha estat la guanyadora d'aquest programa destinat a grups musicals emergents i ara es troba en ple procés d'acompanyament per millorar i consolidar el seu projecte. Joaquín Rodado i Ginés Vera membres grup Himalaia “No solo es tocar, es decir voy a compone y producir desde un punto de vista más profesional.” El programa inclou formacions, una residència en bucs d'assaig i la gravació d'un EP, entre d'altres. A més, un productor musical els assessorarà i acompanyarà durant tot el procés. Arthur Ibáñez productor musical “Sobretodo les enseño la filosofía de poder arreglar las canciones y las composiciones, pero para que ellos ya lo tengan integrado. Es decir, no solo se las arreglo y se las empaqueto y se las doy. Sino que les enseño como deben hacerlo para que ellos puedan hacerlo de forma autónoma en un futuro.” Més d'una quinzena de grups es van presentar a la convocatòria i des de l'organització afirmen que hi haurà una segona edició. Sergio Delfa dinamitzador Espai Jove La Bàscula “Repetir i repetir. Amb els grups que s'han presentat i més grups. Sobretot molts de l'entorn del Poble-sec, però també alguns de la Marina i del nostre entorn dels grups que van venint a tocar aquí a la sala, perquè tinguin l'oportunitat de poder estar en el projecte.” Aquest primer acompanyament finalitzarà al mes d'abril, però els Himalaia continuaran molt present al districte amb diversos concerts.

Els Himalaia van conèixer el projecte del Pedrera 3.8 a través de les xarxes socials i van considerar que era l’oportunitat perfecta per poder donar una empenta a la seva carrera musical. El grup indie ja ha començat el procés d’acompanyament que els ofereix el programa reunint-se amb el productor Arthur Ibáñez. Aquest músic i professor del Taller de Músics serà l’encarregat d’assessorar la banda: “Sobretot els ensenyo la filosofia d’arreglar les cançons i composicions perquè ells mateixos ho puguin fer de forma autònoma en un futur”, explica el productor.

A banda de les tutories, el programa també inclou una residència en bucs d’assaig, la gravació en estudi d’un EP, la preparació d’un directe que durarà dos dies i diverses formacions en difusió, comunicació i administració en el sector de la música. A més, els Himalaia realitzaran diversos concerts al districte de Sants-Montjuïc, per exemple, a les festes del Poble-sec i a la Sala Apolo.

A aquesta primera convocatòria s’hi han presentat més d’una quinzena de grups i l’organització afirma que n’hi haurà una segona edició. Sergio Delfa, dinamitzador de l’Espai Jove la Bàscula, explica que volen repetir l’experiència, “amb els grups que ja s’han presentat i més grups. Sobretot molts de l’entorn del Poble-sec, però també alguns de la Marina i de l’entorn de La Bàscula”. L’objectiu, afirmen, és que aquells joves, menors de 30 anys, que vulguin impulsar el seu projecte musical tinguin l’oportunitat de participar en el Pedrera 3.8.