En principi, estava previst que el Principal reobrís al juliol, però finalment només ho va fer el vestíbul, per acollir-hi una botiga d’estocs de roba “casual” i un bar cafeteria. La resta de l’edifici, façana inclosa, ha seguit en obres tot l’estiu per tal de tenir el teatre a punt per a les Festes del Roser. La sala, amb un aforament per a 1.000 persones, s’ha remodelat i adequat per poder moure les butaques en funció de l’espectacle que s’hi ofereixi. Darrere d’aquesta iniciativa hi ha la societat Principal Project, una aliança de promotors privats que tenen el suport financer del Grup Balañá, propietari de tot el conjunt arquitectònic.

També s’està enllestint l’espai que ocupava antigament el Café Latino, amb capacitat per a mig miler de persones, que combinarà les projeccions matinals d’una pel·lícula documental sobre la Rambla, les representacions teatrals a les tardes, i els concerts musicals a les nits. Per més endavant quedarà la reconversió en hotel boutique del Club Billar Monforte, exiliat ja al districte de Sant Andreu, i la reforma integral del Jai-alai Palacio, un frontó abandonat que els espectadors de BTV van tenir l’oportunitat de descobrir-lo gràcies a la secció ‘Barcelona Singular‘ del programa “Connexió Barcelona”.

El concert amb què el Teatre Principal reprèn l’activitat ha estat organitzat pels Amics de la Rambla. L’entrada, gratuïta, s’ha de reservar a través d’aquest web. El Cor de Cambra del Palau, sota la direcció de Josep Vila i Casañas, interpretarà peces de Heinrich Schütz, Dimitri Xostàkovitx, Johannes Brahms, Gabriel Fauré, Carles Santos, Josep Rodoreda i Enric Morera, amb Jordi Armengol al piano. Aquesta serà una de les moltes activitats previstes entre l’1 i el 7 d’octubre, en el marc de les Festes del Roser.

La Rambla dels pintors

Coincidint amb la presentació de les festes del Roser, els Amics de la Rambla han valorat positivament les darreres modificacions que l’Ajuntament ha fet a la Rambla per regular-hi l’activitat dels pintors. El president d’Amics de la Rambla, Joan Oliveras, ha explicat que “és un procés de guany de qualitat i de convertir l’espai dels pintors en un espai de pintors de debò. Per tant, en això hi sortirà guanyant el propi col·lectiu, hi guanyarà la ciutat i hi guanyarà, òbviament, la Rambla.”