L’espai té l’objectiu de donar visibilitat al vessant més polític i social del poeta mallorquí, en un projecte artístic en què col·laboraran diversos poetes catalans i balears. La segona meitat del trimestre es dedicarà al frare Juníper Serra, originari de Petra i fundador de la ciutat de Sant Francisco, a Califòrnia. El local oferirà exposicions bimensuals, tallers, recitals i tastos gastronòmics, i ha anunciat que serà la base del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) a Catalunya.

L’espai està gestionat per Crits i Renou, una associació sense ànim de lucre que en va impulsar la continuïtat després del tancament de l’espai el mes de novembre passat. Aquest mes de juny va reobrir des d’un nou local situat a la plaça de Vicenç Martorell, al barri del Raval, i cedit pel Patronat Municipal de l’Habitatge per un lloguer assequible.

El centre es gestionarà gràcies a una subvenció de 15.000 euros de l’Institut de Cultura de Barcelona, així com les quotes dels socis i els beneficis del bar, la llibreria i els tallers que s’hi preparin.