Les galeries, fundacions i museus estan senyalitzats amb pals coronats per una píndola que permeten conèixer la programació dels espais d’art i el recorregut gràcies a un codi QR i un dispositiu “contactless”. La píndola de les estaques, dissenyades per Josep Maria Civit, simbolitza “la qualitat curativa de l’art”, la dosi de vitamines per a l’esperit que suposa entrar en una galeria. A més de la senyalització, s’han editat 50.000 guies amb un plànol del circuit i la identificació dels diferents espais. En total són 26 galeries i 11 centres d’art contemporani.

Segons el president de l’associació Art Barcelona, Joan Anton Maragall, els criteris per escollir els espais han estat “la creació d’un circuit basat en criteris de contemporaneïtat pel que fa a concepte i llenguatge formal”; “ser un espai de referència a la ciutat, amb més de dos anys de trajectòria” i treballar directament amb artistes emergents. Tot i que el circuit és estable, està en revisió permanent i no es descarta incorpora-hi nous espais.

El projecte, que disposa d’un pressupost de 244.577 euros, és una iniciativa privada feta juntament amb la conselleria de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament, amb una llicència de tres anys prorrogables.