El palaus Nadal i Marqués de Lió estan en plena remodelació. Si les obres avancen a bon ritme, entre finals de 2014 i el 2015 els palaus del carrer de Montcada podran obrir les portes. Durant la fase de reforma d’aquestes edificis medievals els operaris han descobert uns sostres espectaculars amb decoració de fusta. Ciurana ha assegurat que aquest enteixinat és “un dels millor d’arquitectura civil que es poden trobar a la ciutat” i que deixarà sorpresos els visitants.

El futur Museu de les Cultures del Món hi exhibirà art centrat en Àsia, Amèrica, Oceania i Àfrica. Acollirà 2.500 peces de la col·lecció Folch, dues col·leccions més que ha cedit la fundació Clos d’art precolombí asiàtic, així com una de nova mai vista fins ara a Barcelona de la Fundació Duran-Valldosera sobre art asiàtic i, en especial, art coreà. El nou museu també aplegarà bona part del fons del Museu Etnològic, que des de finals de 2012 està tancat per obres. De fet, l’Etnològic només exhibirà peces de la col·lecció catalana.

Un encàrrec molt polèmic

L’Ajuntament ha encarregat a Oriol Pérez Treviño l’organització d’una exposició sobre músiques del món, una decisió que ha aixecat polseguera i les crítiques de l’oposició. L’exdirector de L’Auditori va renunciar al  càrrec després de ser acusat de fer pagaments personals amb la targeta de crèdit de la institució. Sobre aquesta qüestió, Ciurana ha dit que “tothom mereix una segona oportunitat” perquè Treviño va reconèixer l’error i ja va pagar per això.