No ha plorat, però la mirada de la Carulla en acabar la funció era plena d'emoció. Pot estar tranquil·la. Plega amb una trajectòria envejable i difícil d'igualar. Amb 83 anys, diu, ha arribat el moment d'agafar-s'ho tot amb més calma. En el seu comiat, però, ha estat la més sol·licitada. Per dir adéu s'ha envoltat dels familiars més propers amb una obra 'Iaia', que ha dirigit el seu fill Roger Peña i amb qui comparteix escenari amb el nét, Álex Peña. La seva carrera mereix un brindis amb cava, tot i que ella prefereix beure-se'l quan arribi l'anhelada, diu, independència de Catalunya. La Carulla s'acomiada al mateix teatre que la va veure debutar ara fa 53 anys, el Romea. Tot i així, no és un adéu definitiu. La bona acollida de 'Iaia' encara la portarà a recórrer escenaris per tot Catalunya.

Carulla ho deixa al mateix teatre on va debutar professionalment fa 53 anys amb l’obra ‘Soparem a casa’, de Josep Maria de Sagarra. Amb 83 anys, diu, ha arribat el moment d’agafar-s’ho tot amb més calma.

Per dir adéu s’ha envoltat dels familiars més propers amb una obra, ‘Iaia’, que ha dirigit el seu fill Roger Peña i en què comparteix escenari amb el nét, Álex Peña. Acabada la funció, l’actriu s’ha mostrat agraïda al públic que sempre li ha estat fidel al llarg de la seva carrera. El conseller de cultura, Ferran Mascarell, ha explicat que es tracta “d’una de les actrius catalanes més destacades”, mentre que el director del Teatre Romea, Julio Manrique, n’ha destacat l’estima que ha generat entre el públic.

Tot i que aquest diumenge representava el comiat oficial dels escenaris, l’èxit de ‘Iaia’ encara durà Montserrat Carulla de gira per diverses poblacions de Catalunya. Hi ha programades més d’una cinquantena de funcions. A més, l’actriu continuarà vinculada amb la televisió, on encara hi farà alguna col·laboració, i el cinema.

Abans de pujar als escenaris, Carulla havia fet els seus primers passos en companyies d’aficionats, a la ràdio i recitant poesia en hospitals i centres culturals. Educada en la postguerra en un col·legi religiós on li van ensenyar a obeir, li van prohibir parlar català i la van humiliar pel seu origen humil, Carulla anima els joves d’avui a lluitar i els recorda que “hem passat per moments pitjors que aquests i ho hem superat”. Dona lluitadora i compromesa, diu tenir la intenció “d’aguantar encara uns quants anys per poder veure com Catalunya arriba a ser independent” i destapar una ampolla de xampany que confessa guardar a la nevera.