El Mercat de les Flors estrena cognom, Casa de la dansa. Amb aquest subtítol, una quarantena de teatres europeus reivindiquen donar un espai específic a aquesta disciplina, “de la mateixa manera que existeixen teatres d’òpera o auditoris de música”, argumenta el director del Mercat de les Flors, Francesc Casadesús.

A partir d’aquesta premisa, la sala ha preparat una programació que “explora els altres límits de la dansa”. Amb una mirada àmplia i transversal d’aquesta disciplina, el Mercat de les Flors incorporarà enguany propostes d’arts visuals, de circ i de teatre d’objectes. A més, els joves creadors seran els protagonistes del Festival Salmon i es dedicarà un cicle als espectadors més petits, de zero a cinc anys.

Els encarregats d’encetar la temporada seran la Cobla Sant Jordi i la companyia de dansa urbana Kulbik Dance. Per l’escenari del Mercat de les Flors també passaran Gregory Maqoma, la ballarina Rocío Molina i el Ballet de Göteborg, entre d’altres.

Per animar els espectadors a enganxar-se a la dansa, el Mercat de les Flors engega un programa de punts. Per cada espectacle al qual assisteixin, rebran punts que es podran bescanviar per entrades gratuïtes.