El director general del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Marçal Sintes, ha explicat aquest dilluns que la marxa del Sónar els obliga a buscar nous creadors i més propostes culturals. A això s’hi afegeix el descens de públic presencial durant el 2012, que ha suposat una pèrdua del 12% de visitants. Aquest descens s’entén pel canvi d’ubicació d’alguns festivals com l’Off, el Sónar Kids i el de flamenc. La pèrdua de públic queda compensada, segons Sintes, per “l’espectacular augment” de les visites virtuals al web del CCCB, amb 410.000 usuaris únics.

“Resistim al límit”

El subdirector del CCCB, Jaume Badia, ha alertat que el pressupost per a aquest 2013 és de 8,9 milions d’euros, un 7% menys que l’any passat. Badia ha explicat  el CCCB “està molt retallat, però està bé. Resistim al límit”.

L’objectiu és captar més públic turista

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona treballa braç a braç amb el MACBA per intercanviar-se públic. Segons Badia, el CCCB necessita incorporar més públic turista procedent del MACBA.

Cinc grans exposicions per a aquest 2013

Per a aquesta temporada s’han programat cinc exposicions. La primera continua sent “Paral·lel, 1894-1939”, que ja fa mesos que es va inaugurar. Entre el març i el juny s’hi podrà veure una retrospectiva de “L’Arxiu Bolaño. 1977-2003”. S’hi exhibirà una gran exposició monogràfica, “Passolini Roma”, que es farà entre el maig i el setembre i que és fruit d’una aliança amb tres institucions europees. A la tardor s’hi estrenarà l’exposició central de l’Any Salvador Espriu i també s’hi podrà veure la propera edició del World Press Photo. Entre altres novetats, el CCCB incorporarà alguna proposta del festival Grec, de la qual no s’ha concretat res més. El que sí que se sap és que s’hi faran festivals com Primera Persona, Xcntric, Animac, Gandules a l’estiu i ArtFutura, entre altres propostes.