"Tots hem tingut un amor que no hem confessat, tots hem tingut por a fer-nos el primer petó, tots hem tingut por una mica al compromís, tots ens hem trobat una ex i hem pensat, ostres! Tots ens hem enfadat amb un amic perquè ens volíem lligar la mateixa noia. Totes aquestes situacions que dius, a mi m'ha passat, tot això apareix a la pel·lícula. Jo crec que és un punt important que sigui tan fàcil que l'espectador s'identifiqui amb els personatges." 'Barcelona, nit d'estiu' són sis històries d'amor i també de desamor que tots podríem haver viscut. Una pel·lícula feta a casa, molt senzilla, segons el seu director, que ha hagut de buscar una nova via per seduir el públic. I ho ha fa amb una gira per diversos punts de Catalunya que, a part de la projecció de la pel·lícula, també inclou un concert i monòlegs. DANI DE LA ORDEN, director de 'Barcelona, nit d'estiu' "Donem alguna cosa més que una pel·lícula, donem una experiència d'estiu de nit. Dóna el fet que hem fet una pel·lícula molt petita, som la família que l'hem fet els que fem la gira, i la manera de fer-la créixer és fer aquest 'tour' L'estrena al cinema serà el proper pas un cop acabi la gira. La novetat és que poques setmanes després ja es podrà veure per Internet i també en DVD. "Estrenar-la simultàniament a Internet és arriscar-se massa. Si li donem a l'espectador l'oportunitat de veure-la des de casa, i vam dir no, també volem que la gent la vagi al cinema." De moment només s'ha pogut veure a les preestrenes que s'allargaran durant tot l'agost per portar aquesta nit d'estiu barcelonina a diversos pobles i ciutats. La preestrena a Barcelona serà el proper 29 d'agost. Aquesta projecció tancarà la gira d'estiu i obrirà les portes a l'estrena oficial als cinemes el 6 de setembre.

El film acaba d’encetar la gira de presentació, que arribarà a diversos pobles i ciutats de Catalunya abans d’estrenar-la oficialment als cinemes. Una nova via per donar a conèixer una pel·lícula molt petita i feta a casa, segons explica el seu director. Dani de la Orden assegura que en aquesta gira acosten al públic “una experiència d’estiu, lligada a la temàtica de la pel·lícula”, perquè, a més de projectar-la, també ofereixen un concert de Joan Dausà i monòlegs d’altres actors que apareixen al film. La gira acabarà el proper 29 d’agost a Barcelona, en un acte que serà el preludi de l’estrena oficial als cinemes el 6 de setembre.

La distribució per Internet i en format DVD serà possible només un parell de setmanes després de l’estrena. El director ha explicat que “estrenar-la simultàniament era una mica perillós, perquè també volem que la gent vagi al cinema.” Tot i així, la pel·lícula estarà disponible a la xarxa poc després de l’estrena. Una forma més d’arribar a com més públic millor sense perdre la tradició de la pantalla gegant.