El festival, que vol ser un aparador del documental a Barcelona, mostra les produccions es fan a la ciutat i alhora dóna veu als realitzadors que hi viuen. Del 15 al 24 de febrer, a la Casa Elizalde s’hi podran veure propostes com La ciutat tipogràfica, un audiovisual que analitza com interactua la tipografia amb les persones o béSeleme‘, la història d’un nen etíop adoptat per una família barcelonina que, passat els anys, es retroba amb els seus dos germans. En tots els casos, la projecció compta amb la participació dels realitzadors dels audiovisuals i, enguany, hi han participat el Master de Documental Creatiu de la UAB, el taller de l’Àrea d’Audiovisuals del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison i el Màster de Documental i Societat de l’ESCAC. Tot i que l’entrada és gratuïta, l’aforament és limitat.

Els altres documentals que s’hi projectaran són ‘Mar de fons‘, una peça sobre la decadència de la pesca artesanal a Badalona; ‘Fora de pàgina‘, un film sobre el moviment de la polipoesia; el documental ‘A través del Carmel‘, gravat en un únic pla seqüència de 90 minuts pel realitzador Claudio Zulián; les peces fetes per dones com ‘Bikimel‘, que explica la construcció d’una identitat musical;  ‘I tu com ho veus?‘, un documental sobre el masclisme, o bé ‘La hipocresía del deseo‘, sobre les treballadores sexuals.

A més, dilluns, 21 de gener, el realitzador Òscar Pérez oferirà una classe magistral sobre el retrat en el documental i, com a comiat, el cineasta Lluís Miñarro proposa el film ‘Lejos de los árboles‘ de Jacinto Esteva.