Cada mes arriben al local de Llibres Lliures 3.000 unitats i en surten -és a dir, els clients se n’emporten- només 1.200. Això significa que cada dia se n’acumulin més a les prestatgeries de la botiga. La majoria de donacions vénen de particulars que han conegut aquesta iniciativa a través de la pàgina de Facebook i del boca-orella. “Com que tenim molts llibres hem decidit regalar-ne per exemple a escoles i també a menjadors socials”, explica l’Òscar.

Busquen un magatzem o un local més gran

El local, que està situat al carrer de Cantàbria, 72, se’ls ha quedat petit. “Estem buscant algú que ens cedeixi un magatzem, o bé trobar un local més gran”, assegura Òscar Boada. De fet aquesta iniciativa es manté gràcies a les donacions que fa la gent quan s’endú un llibre i també a la quota anual que paguen els socis. Amb això poden afrontar les despeses tot i que “anem justos”, admet Boada.

L’associació va obrir el local llibreria a finals d’agost, però a banda de regalar llibres, també organitza activitats culturals obertes a tothom. S’hi fan recitals de poesia, contacontes, un club de lectura per a adults i, fins i tot, celebren cursos a preus reduïts, com per exemple, un d’escriptura creativa i un altre de còmics.