La visita del papa a Barcelona amb aquestes imatges de l'interior de la Sagrada Família van fer la volta al món. I això es va traduir en un augment espectacular del nombre de visitants. Encara molts vénen atrets pel que van veure a la televisió. "El interior es espectacular y fue la única vez que la pude ver por televisión, la vez que vino el papa a Barcelona." "Hemos visto un reportaje donde aparecía por dentro que se ha grabado con unos drones y bueno, estamos encantadas de tener la oportunidad de visitarla." El 2010, quan Benet XVI va ser a la ciutat, 2.300.000 persones van visitar el temple. L'any següent l'increment va ser de vora un milió. Des de llavors les xifres s'han mantingut estables. Això sí, amb un lleuger descens, d'uns 50.000 visitants, l'any passat. El 2013 va ser també el primer any sencer després de la reordenació dels autobusos turístics dels voltants de la Sagrada Família. Segons fonts del temple el nombre de visitants que arriben en aquest mitjà de transport no ha disminuït. Els establiments de la zona han notat aquest increment de turistes els últims anys. Ara bé, molts asseguren que no implica una millora del negoci. Diuen que la reordenació dels autocars els ha perjudicat. FERNANDO RAMÍREZ, director del restaurant Babilonia "Salen del autocar, ven la Sagrada Familia y vuelven al autocar. Y antes cuando estaban aquí al lado aún tenían un tiempito para hacer una cerveza o un bocadillo." MARIA TERESA VILACLARA, propietària de GV Marcs "Es va notar amb les cues, sobretot amb les cues. Amb el negoci no tant." Amb les presses, afegeix la Maria Teresa, són pocs els que s'aturen a comprar alguna postal.

Segons les dades de visitants anuals que ofereix la Sagrada Família, durant el 2013 es va registrar un lleuger descens de les visites respecte a 2012. Segons el temple, les visites van tocar sostre després de la visita del papa Benet XVI, quan es va arribar a superar els 3.200.000 visites. Valoren el nombre de visitants d’aquest 2013 com una “nombre marginal després del boom”.

Una altra de les possibles causes d’aquesta davallada podria associar-se a l’entrada en vigor del pla de reordenació dels autocars turístics que visiten el temple, que es va posar en marxa el juny de 2012. Segons aquest pla es van habilitar unes zones específiques d’aparcaments per als autocars. Uns mesos més tard també es va canviar d’ubicació la parada del bus turístic.

La reordenació del trànsit a la zona també va suposar, segons l’Associació Catalana d’Agències de Viatges, la disminució d’un 10% de la contractació de paquets turístics que incloïen la visita del temple.

Actualment, el públic més habitual és l’europeu, que gairebé representa un 60% del total. Aquesta dada és força similar amb la dels darrers anys. Els alemanys, els anglesos, els francesos i els italians són els més comuns, amb un 8% corresponent a cada nacionalitat. També destaca que un 7,7% dels visitants van ser d’origen rus.

Els turistes més nombrosos d’àmbit internacional són els que provenen dels Estats Units i Canadà, que representen un 14,5% del total. Un 5,4% de visitants són d’origen japonès i un 2,4%, d’origen xinés. Els representats asiàtics són una mica més del 4% del total.

Pel que fa a les visites nacionals, el 3,3% són de persones catalanes.