La Champions castellera es disputarà diumenge, a partir de les 10 del matí i els Castellers de Sants, els Castellers de Barcelona i els de la Vila de Gràcia competiran amb les altres nou millors colles del país (amb l’excepció dels Minyons de Terrassa, que no hi participaran per voluntat pròpia). S’espera un gran duel entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que arriba a la cita amb possibilitats de trencar l’hegemonia dels verds, guanyadors de les últimes set edicions.

La previsió és que el títol sigui per qui faci un o dos castells de 10, juntament amb algun altre sense folre com el 2d8 o el 3d9 net, que és inèdit però s’està assajant. Una batalla en què també diran la seva la Colla Joves Xiquets de Valls i la Jove Xiquets de Tarragona.

Si per aconseguir el títol caldran dos construccions de 10, per no quedar últim de la jornada de diumenge, caldrà tenir assegurats els dos castells bàsics de 9. És el cas dels Castellers de Sants, que el mes de juliol ja van aconseguir descarregar el 2d9fm i que opten a la cinquena posició. Els borinots, però, probablement milloraran els seus registres al concurs, que fins ara són d’un 3d9f i el 4d9f carregat.

La meitat de les colles de diumenge lluitaran per aconseguir dos castells de 9. Els Castellers de Barcelona tot just diumenge passat, a la Mercè, van fer la millor actuació de la temporada amb el 3d9f, el 4d9f i el 4d8a. Els Castellers de la Vila de Gràcia també optaran a la tripleta màgica.

Sagrada Família, Poble Sec i la Jove, dissabte

Dissabte, també podria veure-s’hi un castell de 9. Els Xicots de Vilafranca, tot i  actuar a la primera jornada, han fet castells de 9. A més, algunes travesses apunten que els Xiquets de Hangzhou podrien provar el 3d9f.

Les colles barcelonines d’aquesta primera jornada sortiran a gaudir de l’experiència però sense oblidar l’esperit de superació de les diades importants. Els Castellers de la Sagrada Família hi van després d’haver aconseguit el primer 4d8 de la temporada per la Mercè; un diada de la qual els Castellers del Poble Sec volen treure’s el gust agredolç, aprofitant el concurs. La Colla Castellera Jove de Barcelona ho viurà amb una il·lusió especial perquè serà la primera vegada que hi actuï.

Connexions en directe i seguiment a Twitter

Els serveis informatius de BTV estaran molt pendents durant el cap de setmana del que passi al Concurs de Castells, amb connexions en directe amb el director del ‘BTV castells‘, Rafel Lujan, des de la Tarraco Arena Plaça. I a tota hora, el compte de Twitter del BTVNotícies farà el seguiment dels moviments de les colles barcelonines.