Eixample Barcelona Ràdio ha nascut a través de l’Eix Comercial Nou Eixample amb la voluntat d’explicar als veïns tot el que passa al districte. Aquest mitjà de comunicació amateur fundat a la Nova Esquerra de l’Eixample emet per internet des de fa sis mesos. Ara volen aconseguir un local més gran i arribar a tots els eixos comercials del districte. La iniciativa ha començat en un despatx de tot just 12 m2 a l’Espai Anna Alabart.

Els comerciants són els promotors de la ràdio

L’Eix Comercial Nou Eixample creu que el projecte és una oportunitat per crear comunitat. Segons el president de l’entitat, Sergio Moral, la intenció és “explicar el que passa als veïns, donar visibilitat a les persones que treballen al territori” així com comunicar les decisions polítiques que s’estan prenent. Per Jordi Rifà, membre de l’eix comercial, la ràdio és una eina nova que tenen els comerços per donar-se a conèixer al barri i també per assabentar-se de quines problemàtiques hi ha al districte.

Un dels objectius és fer arribar als veïns les decisions polítiques que es prenen al territori”
Sergio Moral, president de l’Eix Comercial Nou Eixample

Emeten una cinquantena de programes

Aquesta ràdio de l’Eixample emet una cinquantena de programes. Molts dels continguts són fruit de l’intercanvi amb altres projectes radiofònics, però una part es fan des del local que els ha cedit l’eix comercial. El presentador i ànima del projecte, Màrius Aquerol, confessa que els agradaria fer-ho en directe.

De moment, la majoria dels programes es basen a donar a conèixer gent que viu al barri, com polítics o comerciants. A banda, una bona part són programes musicals, ja que disposen d’un fons molt ampli des dels anys 60 fins a l’actualitat.

Màrius Aquerol, l’ànima d’Eixample Barcelona Ràdio

Un programa de cine fet al barri

La ràdio compta amb un bon grapat de col·laboradors, com Video Instan. Aurora de Pares, que està al capdavant d’aquest videoclub històric amb sala de cinema inclosa, fa les crítiques sobre les pel·lícules seleccionades cada setmana i també es fa càrrec d’una secció de cine familiar.