L'Eix Comercial Nou Eixample es va fundar l'any 2007, arran de la fusió de les entitats El Nostre Racó, que datava de 1982, i l'Eix Model - Sopena. SERGI MORAL, president de l'Eix Comercial Nou Eixample "Nosaltres tenim molt suport de l'oficina econòmica del districte, perquè ells van veure que va arribar un moment en què hi havia molta oficina buida, molt local buit i llavors vam pensar que seríem una zona molt bona d'intentar incentivar el comerç de proximitat perquè no acabés de morir-se." Tot i que els efectes de la crisi han fet disminuir el nombre d'associats, que ara és d'una vuitantena, l'entitat ha millorat molt. SERGI MORAL, president de l'Eix Comercial Nou Eixample "L'associació de comerç ha tingut una progressió molt gran. Abans quedàvem en un bar cinc persones per saber què fèiem per Nadal i actualment tenim una oficina, que està al carrer de Calàbria, 262, i els veïns ens tenen de referent. Aquest local pertany a l'Ajuntament i ja no ens trobem al meu local, en un altell, en un espai privat, sinó que és una cosa pública, obert a tothom. Hi ha una progressió brutal." Nou Eixample ha utilitzat diferents estratègies per difondre el comerç de la zona, com la difusió a través de les xarxes, i altres iniciatives, com els descomptes. SERGI MORAL, president de l'Eix Comercial Nou Eixample "El nostre projecte estrella és la Targeta del barri, que és una targeta de fidelització. El comerç associat té una targeta en la qual pot fer promocions econòmiques, sorteigs, actes transversals... la promoció que vulgui fer cada botiga."

Des de l’Eix Comercial Nou Eixample la prioritat és dinamitzar i promocionar l’activitat comercial i per això aquest any, el 6 de juny, celebraran la que serà la quarta edició de la Festa d’Estiu del Comerç als Jardins de Montserrat. La seva política també és la de donar suport als comerciants de la zona de l’Esquerra de l’Eixample i promoure’n l’adscripció, però sobretot volen difondre la idea que el comerç de proximitat és un model professional que dóna un servei al client i que dóna vida a l’entorn.

Nou Eixample està format per establiments a peu de carrer així com per empreses ubicades en oficines. Una de les iniciatives de més èxit entre els usuaris i compradors dels establiments de l’eix ha estat la creació d’una targeta de fidelització.