S’ha presentat a l’Auditori de la Pedrera ‘Living with Gaudí’, un documental amb elements de ficció de Pablo Burgos-Bosch. La cinta, que suposa el seu debut rere la càmera, és un viatge a l’univers gaudinià i en particular a la Casa Milà a través dels records d’una anciana que ha viscut més de 50 anys a La Pedrera.

Es tracta de Carmen Burgos-Bosch, tia del realitzador. Una enamorada de Gaudí a qui van detectar una malaltia degenerativa. Quan ho va saber, tot i les reticències inicials, va decidir explicar a càmera tots els seus records vinculats a la Casa Milà. Records que es barregen amb els comentaris d’altres personatges, com Eusebio Güell, descendent del mecenes de Gaudí, l’arquitecta Chiara Curti o el també arquitecte Hiroya Tanaka.

Homenatge a Gaudí i a la tercera edat

“La pel·lícula és una mica com retre un homenatge a Gaudí a través de la mirada d’una anciana que rejoveneix amb els records”, explica Pablo Burgos-Bosch. ‘Living with Gaudí’ és un documental, però té algun element de ficció. El director va introduir al film una noia (la model Djaja Baecke) que és com el record que té la protagonista d’ella mateixa quan era jove. “També és un homenatge a la gent gran, a qui crec que deixem massa de banda”, afirma Burgos-Bosch.

Burgos-Bosch ha treballat una dècada com a creatiu i director d’art en el camp publicitari. ‘Living with Gaudí’ és el seu debut rere la càmera, per bé que té escrits tres guions de projectes més ambiciosos. Un està basat en la seva novel·la ‘La diosa del fútbol’, una paròdia del món del fútbol amb pròleg de Leo Messi.