Els joves d’entre 18 i 30 anys, aturats o sense estudis, disposen d’una nova oferta formativa gratuïta a Sants-Montjuïc. Es tracta d’un curs d’art urbà impulsat pel districte en col·laboració amb la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i RebobinART.

Teòrica i pràctica

Actualment, els joves estan realitzant la primera part del curs que inclou classes de caràcter teòric i pràctic. L’objectiu és donar una sèrie de continguts bàsics sobre l’art urbà i complementar-ho amb el treball amb artistes. D’aquesta manera realitzen els esbossos a classe i, després, als Jardins de les Tres Xemeneies, desenvolupen els murals.

A més, també faran un tercer bloc formatiu centrat en les competències de caràcter sociolaboral, en què s’assessorarà els joves sobre la recerca de feina i la creació del seu perfil laboral. “Treballen totes aquelles competències i habilitats que necessitaran adquirir per poder inserir-se en el mercat laboral”, explica Miriam Alarcón, cap de projectes de RebobinART.

La segona fase: projectes en el barri

Amb l’objectiu d’enfortir el lligam entre els joves i el teixit associatiu del districte, a partir del gener l’alumnat participarà en un projecte de decoració de persianes de diferents comerços del Poble-sec.