El Concert de Sant Esteve és una de les tradicions de Nadal més antigues d’Europa i aquest 2021 torna al Palau de la Música gairebé com sempre. Després d’un any mig virtual, mig presencial per la pandèmia de la covid-19, aquest diumenge al vespre els cors de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau s’han retrobat a l’escenari. De fet, el lema de la cita ha estat precisament aquest: “Celebrem que ens retrobem”.

Malgrat això, s’han seguit protocols per esquivar contagis en plena sisena onada i els cors han actuat en grups bombolla, mantenint la distància de seguretat i ocupant altres espais de la Sala de Concerts del recinte. Segons l’organització, com que els cantaires s’han situat en localitats del públic, no han arribat al 70 % d’aforament, tot respectant les noves restriccions. Les entrades per a les butaques disponibles estaven exhaurides.

Més nadales que mai i la pau al món de rerefons

Enguany al Concert de Sant Esteve ─dirigit per Simon Halsey i els directors de l’Orfeó, de l’Escola Coral i del Cor de Cambra─ s’hi han sentit més nadales que mai, amb la pau al món com a rerefons. S’hi han ofert diverses estrenes, com ara un popurri de nadales catalanes de Salvador Brotons o l’arranjament del ‘Magnificat’ del compositor Marc Timón, que va sonar en l’encesa de la Torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família.

També s’hi ha interpretat la nadala d’Albert Guinovart ‘Cap a Betlem van dos minyons’ i dues estrenes del director d’orquestra Xavier Puig i el compositor Josep Ollé. De la cita d’aquest 2021, el Palau destaca que gairebé tot ha estat música contemporània, amb peces de creadors catalans i amb més dones compositores que mai: Errollyn Wallen, Anna Campany i Eva Ugalde.