Esperes aquest matí de diumenge per fer-se amb una safata de canelons a les botigues de menjar preparat. El clàssic de Sant Esteve segueix triomfant, tot i que cada vegada són més les famílies que compren el menjar per emportar per evitar de cuinar a casa. A la botiga especialitzada La Crossandra, al carrer de Muntaner, i al Coc de Sarrià, al núcli antic del barri, les cues han superat al migdia la mitja hora d’espera.

A l’obrador de La Crossandra, per exemple, aquest matí han treballat per servir 350 comandes, que se sumen a les 500 que han anat repartint en dies enrere. Aquí Sant Esteve representa prop del 40 % del volum de vendes de tot l’any, però la por al contagi i les limitacions en les trobades han obligat a fer canvis d’última hora: “Hem rebut poques anul·lacions, però sí que hi ha hagut moltes modificacions de les comandes per repartir a diverses cases“, explica Jasmina Alzina, gerent de l’establiment.

Al Coc de Sarrià la cua ha anat en augment a mesura que s’apropava l’hora de dinar. “Jo crec que cada vegada tenim més feina perquè la gent vol cuinar menys“, assegura Norilin Polet, que fa deu anys que cuina per a la botiga. Els canelons més venuts segueixen sent els tradicionals, fets de rostit, amb beixamel i formatge, tot i que la demanda es diversifica per afegir nous gustos i opcions.