L’acte ha començat a les 12 h amb set tallers infantils i amb una cercavila de bèsties que ha recorregut els carrers de Rogent i de Freser animant els veïns. L’esdeveniment ha estat organitzat pels Diables del Clot i l’Eix Comercial, i s’ha fet coincidir amb el dia de Sant Antoni Abat, patró dels animals i, en especial, del porc. Joan Bou, l’organitzador i propietari de la Xarcuteria Bosch, ha explicat la intenció de continuar fent més edicions d’ara endavant. “Hem decidit muntar aquest acte i volem que sigui un acte que s’instauri any rere any“, explica l’organitzador. “Volem recuperar tradicions com la festa de Sant Antoni i fer col·laborar els comerços i la gent del barri“, explica el seu germà, president de l’Eix Clot, Xavier Bou.

Centenars de persones s’han reunit al Clot durant tot el matí per participar en les activitats programades. Al migdia la Xarcuteria Bosch ha muntat un dinar basat en carn de porc. La primera edició d’aquesta Porkada acabarà a les 18 h amb el Correfoc dels Porks. El recorregut començarà a la avinguda Meridiana, a l’altura del Clot, i acabarà a la plaça del Mercat.

El novembre passat es va presentar públicament el Pork del Clot una figura creada per commemorar els 150 anys de la Xarcuteria Bosch. L’escultura representa un porc senglar recobert amb una armadura de combat i pesa 18 kg. A arran de la creació del Pork els dos germans, juntament amb els Diables del Clot i l’Eix Comercial van decidir celebrar la primera Porkada.