Amb la llum tènue de l'assaig general és difícil apreciar les reformes d'aquest teatre centenari, que han deixat enrere la part més malmesa de l'edifici modernista. Des del terra fins a la platea, passant per l'amfiteatre, tot s'ha renovat. MONTSERRAT MORERA, presidenta del Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià "L'any 2012 vam veure que començava a ploure a la caixa escènica i vam decidir que o s'arreglava o el teatre s'hauria de tancar definitivament. A banda, és un teatre que des de 1927 no s'hi havia fet res, per tant està fora de tota normativa." La intervenció ha permès aïllar tèrmicament el recinte i insonoritzar-lo, així com obrir l'amfiteatre i ampliar l'aforament fins a les 350 localitats. També s'ha adaptat als requisits tècnics que exigeix la normativa actual d'espais públics i s'ha digitalitzat el control tècnic de so i il•luminació. Però la novetat més important, sobretot des del punt de vista artístic, és la renovació de la caixa escènica. MONTSERRAT MORERA, presidenta del Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià "El fossar està també remodelat, pot haver-hi una orquestra al fossar i pot haver-hi una orquestra i s'hi pot fer òpera, que fins ara no es podia fer. De fet serà un dels pocs espais de Barcelona, potser l'únic, on es farà òpera de petit format." Reformar el coliseu, que es va aixecar a principis del segle passat per 64.000 pessetes, ha costat, ara, més d'un milió d'euros. La meitat del pressupost l'ha aportat la parròquia propietària de l'edifici, que ha rebut també subvencions públiques. Els veïns i comerciants del barri han apadrinat ja més de 200 butaques, que estan preparades per presenciar els centenars d'espectacles que vindran.

El Teatre de Sarrià ha celebrat finalment la remodelació a què s’ha sotmès durant tres anys en una gala que obre una etapa nova per a aquest equipament centenari. L’espectacle el van presidir diverses autoritats i hi van participar una quinzena d’artistes professionals de forma desinteressada. Els assistents van pagar 12 euros per entrada, els fons de les quals aniran destinats a acabar de pagar la remodelació que s’hi ha fet. Reformar el coliseu, que es va aixecar a principis del segle passat per 64.000 pessetes, ha costat, ara, més d’un milió d’euros. La meitat del pressupost l’ha aportat la parròquia propietària de l’edifici, que ha rebut també subvencions públiques. Els veïns i comerciants del barri han apadrinat ja més de 200 butaques a un preu de 300 euros cadascuna.

Els treballs han servit per deixar enrere la part més malmesa de l’edifici modernista, que havia estat clausurat l’any 2001 per sorolls i fins i tot havia arribat a inundar-se el 2012. Amb les obres, que s’han executat en diferents fases per permetre que s’hi mantingui l’activitat, també s’han renovat la platea i l’amfiteatre. La intervenció també ha permès aïllar tèrmicament el recinte i insonoritzar-lo, així com obrir l’amfiteatre i ampliar l’aforament fins a les 350 localitats. També s’ha adaptat als requisits tècnics que exigeix la normativa actual d’espais públics i s’ha digitalitzat el control tècnic de so i il·luminació.

Però la novetat més important, sobretot des del punt de vista artístic, és la renovació de la caixa escènica. L’obertura del fossar, que també s’ha remodelat, permet que hi hagi una orquestra i es pugui fer òpera, fet que fins ara no era viable. De fet, segons els responsables de l’espai, aquest es convertirà en un dels pocs disponibles de Barcelona on es farà òpera de petit format, ja que al Liceu no és possible actualment. Els canvis al teatre, doncs, no només en renoven l’aspecte sinó també permeten obrir-lo a noves disciplines artístiques, i permeten que a l’equipament s’hi pugui continuar treballant per ser un punt de trobada per a persones i entitats vinculades a les arts escèniques.