La revista més buscada dels últims dies, a punt per al repartiment a dos quarts de vuit del matí. Per l'Ángel, però, no és un dia tan excepcional. Ell distribueix 'Charlie Hebdo' cada setmana des de la Zona Franca. "Fa dues setmanes no la coneixia ningú i ara tothom la busca." Els primers exemplars, dels 150 que s'han repartit a la ciutat, han arribat a aquest quiosc de la Rambla. "N'han portat només dos i hi ha un munt de sol·licituds. O sigui que ara els fico dins, perquè ja les tinc venudes." L'escena s'ha repetit en aquesta llibreria. Aquí, però, molts dels compradors ja l'esperaven a primera hora enmig de l'expectació mediàtica. "Muy contenta, ha valido la pena la espera desde las seis de la mañana. Ahora a leer y a dibujar." "El vaig encarregar fa una setmana i em van dir que hi havia una llista molt llarga, que no sabien quan els arribarien, que a tot Barcelona els en venien 150, que és injust. Però al final sí que el tinc." Bona part dels exemplars repartits avui han anat a parar als establiments Fnac d'El Triangle i de L'Illa Diagonal. N'han venut un centenar, tots amb reserva prèvia. I on s'han quedat amb les mans buides ha estat a la llibreria francesa Jaimes, que n'havia demanat 500 exemplars. Els clients que feien cua des del matí han hagut de marxar amb l'anunci que la revista arribarà aquí a principis de la setmana vinent. A canvi, la llibreria ja ha ampliat la comanda a més d'un miler d'exemplars. Només qui en tingui un de reservat podrà tenir a les mans aquesta publicació històrica.

Els exemplars que s’han repartit per la ciutat han arribat de matinada a l’empresa distribuïdora Sgel, amb seu a la Zona Franca. A primera hora del matí s’han començat a fer les entregues als quioscos i llibreries que tenien acordat posar-los a la venda, com ara en establiments de la Rambla i del passeig de Gràcia. Dels 190 números (150 a Barcelona), un centenar eren per a les tendes que la Fnac té a El Triangle de la plaça de Catalunya i a l’Illa Diagonal. Tots estaven reservats.

Igualment, hi hagut curiosos que s’hi han apropat per si hi havia sort però només n’han sortit amb la revista sota el braç aquells qui es van afanyar a encarregar-lo. L’espera, per a molts d’ells, ha estat llarga, i alguns creuen que és injust que no n’arribin més. Si habitualment se’n podien trobar com a molt una quinzena, aquest divendres la tirada s’ha multiplicat per 10, i en quioscos de la Rambla que solen tenir-ne uns cinc, avui n’hi havia fins a 40. És el cas de la botiga Free Time. A tots aquests cal, a més, sumar-hi el mig miler d’exemplars en francès que rebrà la llibreria Jaimes a principis de la setmana vinent, des de la qual s’assegura que ja no n’hi ha tampoc cap de disponible. Les demandes han superat les previsions del comerç i, per això, la llibreria ha decidit encomanar-ne un miler més.

Dimecres, ‘Charlie Hebdo’ es van esgotar a França i també webs com eBay han aprofitat aquest interès per adquirir l’última edició de la revista i d’altres de recents, per vendre-la a preus molt superiors als habituals.