Per si algú no se n'havia assabentat, el pallasso Pep Callau s'ha encarregat d'anunciar-ho. Ja és festa major a Sant Antoni. Al ritme de la percussió dels Trapelles, ha encapçalat la tradicional cercavila. A la cua, la Porca del barri, que ha escalfat una mica l'ambient. Molts ho han agraït. "Les fan en hivern i fa una mica de fred, però les gaudim molt sempre." "Tot el que sigui fer barri, sortir, que la gent participi, a més en aquesta festa hi ha moltes associacions que hi participen, està molt bé." Ben a prop, a l'Escola Pia Sant Antoni, que aquest any fa 200 anys, el capellà ha tret la branca de llorer disposat a beneir tot animaló que s'hi acostés. A alguns els ha agafat per sorpresa. "No t'enfadis, no t'enfadis, que ets molt guapa." És el seu primer cop. Com ho és també per la Brujilda, el ratolí Tristón... i en Vegeta i la Bulma. "Per batejar-los i que siguin més amics de Jesús i de Déu." D'altres, en canvi, hi estan més acostumats. "Aquesta està beneïda tres o quatre vegades. Aquesta és santa, santa, santa." La Pia no és l'única escola del barri que està de celebració. Els Salesians de Rocafort fan 125 anys. I ja pensen en el futur. JOAN CAMPS, director dels Salesians de Rocafort "Hem d'evolucionar amb una escola molt més innovadora. Ordinador a classe, treball per projectes, treball cooperatiu." La festa seguirà fins diumenge de la setmana vinent. Queden, per tant, vuit dies al davant amb dos actes especialment assenyalats al calendari de festes. Els Foguerons, de divendres que ve, i els Tres Tombs, de dissabte.

Tot i que la festa major va començar divendres a la nit, l’inici oficial de festes l’ha donat, aquest dissabte, la cercavila de benvinguda en què han participat els capgrossos, timbalers, els gegants Tonet i Rita i, com ja és tradicional, la Porca de Sant Antoni. També s’hi han convidat colles geganteres d’arreu per animar i fer passar una bona estona al públic.

El pregó d’enguany ha estat llegit pels representants de l’Escola Pia Sant Antoni,que aquest 2015 celebren els 200 anys de la fundació de l’escola. Una altra escola que també està d’aniversari són els Salesinas de Rocafort, que en fan 125 i ho celebren amb una exposició fotogràfica i una mostra de d’activitats escolars i de lleure.

Aquells que busquin productes originals, aquest dissabte, de 10 h a 20 h, es poden apropar fins a la cantonada del carrer de Rocafort amb Floridablanca, on hi ha el Mercat Boig Solidari. Un mercat de segona mà en què es venen objectes recollits a través de donacions de veïns i comerciants del barri. S’hi poden trobar tota mena de gangues: llibres, peces de bijuteria, jocs de taula, roba… Els diners recaptats es destinen a l’ONG De veí a veí en forma de productes de neteja i de primera necessitat.

Els amants de la cervesa també trobaran el seu espai a la tercera Fira de la Cervesa Artesana de Sant Antoni, ubicada al carrer de Viladomat, entre Floridablanca i Tamarit, fins a les 22 h.

La programació de la Festa Major 2015 durarà fins diumenge 25 i està plena d’activitats per a tots els públics.